Jagode
Reference
Subotička jagoda
Manifestacije
Drugi o nama
Linkovi
  Aktuelnosti
  Naslovna Jagode
 

Dobrodošli

Moje ime je Nikola Miletić. Sa suprugom Marijom, kćerkom Sanjom i sinom Aleksandrom, odlučili smo da optočnemo novi život kroz „privatni biznis”, da iskoristimo ono malo slobodne zemlje na okućnici. Pošto svi u porodici obožavamo jagode, 1998. godine u Subotici, odlučili smo da formiramo mini plantažu jagoda. Startovali smo na površini od oko 2000m2. Od tada, iz godine u godinu konstantno rastemo i razvijamo se. Osim standardnog uzgoja na otvorenom polju, jagodu uzgajamo i u visokim plastenicima, na jedan pomalo specifičan način.

Radi se o tehnologiji vertikalnog uzgoja, čiji smo pioniri na prostoru jugoistočne Evrope. Iz godine u godinu postižemo sve zapaženije rezultate, tako da, za nas ova tehnologija uzgoja predstavlja najintenzivniji i najprofitabilniji sistem uzgoja jagode. Proizvodnju visokokvalitetnih kontejnerskih sadnica, otpočeli smo 2003. godine, posle nekoliko godina proučavanja i eksperimentisanja. Na samom početku, kod formiranja prvog zasada jagoda na otvorenom polju, doneli smo dobru odluku, prihvatili smo svetske standarde uzgoja jagode: mulch folije, sistem navodnjavanja „kap po kap”, đubrenje i prihrana vodotopivim mineralnim đubrivima, plasiranje klasirane jagode na tržište.

Takođe smo otpočeli proizvodnju zelenih kontejnerskih sadnica jagoda, osmislili smo i krenuli sa tehnologijom vertikalnog uzgoja jagoda u zatvorenom prostoru.

Svakog ko je početnik u poslu uzgajanja jagoda pozivamo da se upozna sa ovom biljkom, njenim biološkim karakteristikama, mnogobrojnim sortama, od preko 10000 koje postoje, u našoj zemlji se gaji relativno mali broj. Želimo da podelimo naše znanje i iskustvo, o uzgoju jagoda na otvorenom polju, vertikalnom uzgoju u zatvorenom, proizvodnji visokokvalitetnih kontejnerskih sadnica i još mnogo toga, sa zainteresovanim uzgajivačima, kako „malim” tako i „velikim”.

 

Naporan rad doneo nam je mnoga priznanja, učešće na brojnim savetovanjima, manifestacijama i sajmovima, kao i najbitnije - poverenje kupaca i poslovnih partnera. Dana, 18.02.2006 godine, u Subotici, bili smo među osnivačima Udruženja proivođača jagoda „Subotička jagoda” uz još 18 proizvođača, iz Subotice, Sente, Žednika, Tavankuta, Stare Moravice, Bačke Topole, Crvenke, Bačkog Sokolca, Stanišića, Sombora i Bezdana.

Hvala svim posetiocima naše internet stranice, vaši komentari i sugestije će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga u narednim sezonama.

 

Nikola Miletić

 
 
  na vrh strane  
 
Nikola Miletić
Bračka 84, 24000 Subotica, Serbia
tel : +381 (0)24 550 935
skype : nikola.miletic21

mobil : +381 (0)63 563 405
email : mileticglobal@gmail.com